Az újságírás úgy gondolom könnyű munka. Vagy mégsem?

  Miért lenne nehéz? Hiszen az újságíró csak leül a székre, talál valami témát és máris lejegyzi. Ezzel végzett is a munkájával. Nem kell kapálnia, vagy nehéz kalapácsot emelgetni, neki elég egy tollat fogni,- mit mondok?!-   gépelnie kell csupán és ennyi. Megeröltető? Nem ! Semmiképpen.

  Olvasom a napilapomat , amelyben van egy cikk, ahol az újságíró mondja el saját véleményét. Más-más napon más más újságíró írja a cikket. Szóval cserélődnek a cikkírók, változó a téma és mégis szinte kivétel nélkül ostobaságot írnak a cikkben. Az esetek kilencven százalékában politikai témát érintenek. Érdekes módon a cikkekben leírt vélemények szöges ellentétben állnak az emberek többségének a véleményével. 

  Megértem, ha egy újságíró véleménye külömbözik a többség véleményétől. Azt is megértem, ha az újságírók egy(vagy akár nagy) részének, külömbözik a véleménye az emberek többségétől. Na de,hogy az összes újságíró véleménye külömbözzön a többségtől egy kicsit meredek.

  Nem akarok feltételezésekbe bocsátkozni. Lehet véletlen(haha), lehet , hogy az újságíró értelmiség másként látja a világot, de lehet, hogy a lap vezetői ezt az irányt mutatták nekik.

  Igazából mindegy az ok. A lényeg, ha úgy írnának , ahogy a többség szeretné, akkor ellentmondanának főnökeiknek, vagy netalán saját meggyőződésüknek, tehát nem járnának jól. Ha meg így írnak, akkor valószínűsíthető, hogy a többség e-mail-ekkel bombázza őket néha nyomdafestéket nem tűrő szavakkal.

  Lehet, hogy mégsem olyan könnyű munka az újságírás.